Historien vår

Allerede så tidlig som i 1903 var bedriften involvert i en rekke virksomheter, som dampskipsekspedisjon, fiskeforedling og tønnefabrikk.

 

I 1927 ble Steinshamn Formjølfabrikk startet, i en en periode der sildolje var en forholdsvis ny industri langs kysten. I  30-åra patenterte en og satte i gang produksjon av Husegrabben, en grabb for lossing av sild, og dette var med å revolusjonere sildoljenæringen i denne tidsperioden.

 

I 1941 etablerte Einar Røsok fra Harøya Hydraulik Brattvåg, som senere har blitt Ulstein Brattvåg, Rolls-Royce Marine og nå Kongsberg Maritime. Dette skjedde i nært samarbeid med Ingebrigt P Huse og sønnen Paul, og var starten på et langt og fruktbart samarbeid mellom de to bedriftene.

 

I 1970 leverte IP Huse sin aller først ankerhåndteringsvinsj. Vinsjen ble montert ombord i West Avocet.

 

I 1982 ble sildoljefabrikken nedlagt, og senere demontert. Sildekummene ble også borte og nå ble all fokus rettet mot vinsjeproduksjon.

 

I 1993 leverte vi den første AH vinsjen med "socket compartment", spesialtilpasset til arbeid i Brasil. Denne ble plassert ombord i Mærsk Provider, bygd ved Søviknes Verft.

 

I 1995 leverte  vi vår hittil største enkeltleveranse til en FPSO. Petrojarl Foinaven var ombygd ved Astanoverftet i Spania og produserer i dag olje for BP vest for Shetland.

 

I 2002 ble vi kåret til Årets Bedrift 2001 i Møre og Romsdal.

 

I 2006 leverte vi det første settet med nyutviklede vinsjer for 6. generasjons borerigger. Til denne type rigger har vi levert vinsjer for både kjetting og wire.

 

I 2009 leverte vi verdens kraftigste ankerhåndteringsvinsj til verdens kraftigste ankerhåndteringsfartøy. Fartøyet har en trekkraft på over 340 tonn. 


Brukernavn: 
Passord: